Unitatea modernă pentru arși de la Spitalul Floreasca NU funcţionează. Explicaţiile Ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu – AUDIO

Încă o victimă a incendiului de la clubul Colectiv, o tânără de 26 de ani, a murit, duminică, la Spitalul Bagdasar, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în incendiu ajungând la 30.

Alte 137 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, dintre care 57 sunt în stare critică şi gravă.

Într-o ediție speciala a emisiunii Deșteptarea cu Vlad Petreanu și George Zafiu ,care i-a avut invitați pe Cătălin Tolontan, Cristian Tudor Popescu și Moise Guran, Cătălin Tolontan a anunțat că unitatea modernă pentru arși de la Spitalul Floreasca, o investiție de peste 4 milioane de euro, inaugurată la începutul acestui an, NU funcţionează în aceste momente.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tolontan: ”Pe 9 aprilie prima secție modernă de îngrijire pentru arși grav din România a fost inaugurată la Spitalul Floreasca fiind dotată cu aer steril care intră prin plafon și o cameră cu oxigeno terapie hiperbar.

Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu a fost prezent la această inaugurare acum 7 luni și a precizat că Spitalul de urgență Floreasca are o unitate de elită, prima dintr-o serie care va avea 5 sau 6 uități de acest fel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

E vorba de 6 saloane, fiecare doar cu un pat ca nimeni să nu se infecteze, și o cameră specială pentru operații așa cum România nu a mai avut până la acesl moment. Domnul Bănicioiu a pus la dispoziție fonduri consistente spunea Ioan Lascăr, seful unității și seful secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul de urgență și șeful comisiei care evaluează toți răniții din acest moment, de peste tot, din toate spitalele bucureștene.

Era vorba de ”un brancard care culisează și e introdus într-un modul care seamănă cu o navă spațială în care oamenii nu vor mai simți durerea”.

Asta a fost inaugurat pe 9 aprilie 2015, avem în acest moment 90 de răniți grav și sever.

În momentul în care a fost construit acest pavilion care a costat 4 milioane și ceva numai pentru dotările medicale și a durat 15 ani această investiție făcută și cu fonduri de la Primăria Sectorului 1.
(…)
Este exact ce aveam nevoie în acest moment, problema este că aceasta unitate nu este deschisă și nu functionează.

Câteva minute mai târziu, într-o intervenție telefonică, Ministrul Sănătații a precizat ”întradevar s-a inaugurat această sală care este în stare de a fi funcțională”

”În momentul de față, săptămâna trecută a avut o problemă tehnică, pe partea de ventilație.Pacienții nu pot fi mutați pe cele 5 paturi pentru că protocolul impune ca ei toți să fie în aceeași locație, iar echipele nu pot merge de la un etaj la altul. (…)

Tolontan: Expresia în stare de a fi funcțională e extrem de vagă, mie așa mi se pare. Adică ori e funcțională, ori nu e funcțională în momentul ăsta.

Bănicioiu: Păi…, acele echipamente nu sunt funcționale decât în momentul în care sunt pacienți care au această patologie.

Tolontan: Deci ea nu e funcțională, în momentul ăsta e o problemă tehnică, așa cum ați spus.

Bănicioiu: E o problemă tehnică. Pe mine profesorul Lascăr m-a anunțat că e în curs de remediere.

Tolontan: Ok, deci nu e funcțională, e in curs de remediere, dar ea funcționa după inaugurare, domnule ministru?

Bănicioiu: Păi bănuiesc că a funcționat după inaugurare, nu?

Tolontan: Informațiile noastre sunt că n-a funcționat decât foare puțină vreme după inaugurare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS