Confidenţialitate

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Ploiești, funcțională de marți

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești (SJUP) a anunțat că, de marți, unitatea mobilă de Terapie Intensivă, aflată în incinta unității medicale, va fi din nou funcțională, a transmis luni Prefectura Prahova.

Conducerea Prefecturii Prahova s-a întâlnit luni cu directori medicali și manageri ai unităților sanitare din județ, în vederea găsirii unor soluții pentru creșterea capacității de internare și tratare a pacienților confirmați cu SARS-CoV 2.

„În urma ședinței, conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești (SJUP) și-a luat angajamentul ferm ca, începând cu data de 20.10.2020, unitatea mobilă de Terapie Intensivă, aflată în incita unității medicale, să fie din nou operațională. Unitatea mobilă este dotată cu 12 paturi ATI”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

De asemenea, au fost identificate soluții pentru creșterea capacității de internare la secția ATI a Spitalului Municipal Câmpina, spital-suport COVID-19, prin suplimentarea a patru paturi.

După aplicarea acestor măsuri, județul Prahova ar urma să dispună de 40 de locuri ATI destinate tratării pacienților cu forme grave ale noului coronavirus.