Unitatea 2 a Centralei nucleare Cernavodă, reconectată la Sistemul Energetic Național

Nuclearelectrica anunță, într-un comunicat, că Unitatea 2 a Centralei nucleare Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național.

Deconectarea s-a făcut, la 29 martie, ca urmare a  declanșării  sistemului de protectie al întrerupătorului generatorului turbinei, din partea clasică a instalațiilor, nu cea nucleară a centralei.

“Reamintim ca nu exista o legatura cauzala intre reducerea de putere a Unitatii 2 din data de 25 martie 2018 si deconectarea automata a reactorului din data de 29 martie 2018. Deconectarea automata a reactorului de la SEN este prevazuta si realizata prin sisteme de protectie prevazute in proiect in anumite situatii, asadar reprezinta un comportament conservativ, procedurat fara impact asupra securitatii nucleare.

Deconectarea automata a reactorului de la SEN si lucrarile de remediere nu au avut impact advers asupra personalului, populatiei si mediului inconjurator, fiind realizate cu respectarea normelor de securitate nucleara si procedurilor aplicabile”, adaugă comunicatul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS