Confidenţialitate

Unioniștii au trecut granița cu Republica Moldova, după ce au fost opriți la vamă 3 zile

Cei 35 de români participanți la Marșul Centenarul sunt în drum spre Chișinău.

După ce au stat trei zile la Albița, la granița României cu Republica Moldova.

Pentru că nu li s-a permis să treacă frontiera. Organizatorul marșului, reprezentant al Acțiunii 2012 nu a primit permisiunea de a intra în Moldova.

Cei aproape o sută de români și moldoveni au pornit pe 1 iulie de la Alba Iulia și și-au propus să ajungă pe 1 septembrie la Chișinău Traseul a avut o lungime de 1.300 de kilometri – transmite corespondenta Europa FM, Violeta Cincu.

De duminică pănă astăzi, cei 35 de români participanți la Marșul Centenarului au dormit în Vama Albița.

Oficialii frontierei din Republica Moldova nu le-au permis accesul. Deși, organizatorii marșului au solicitat printr-o cerere trecerea pe jos a frontierei.Solicitarea le-a fost aprobata de România, nu și de Republica Moldova.

Organizatorul marșului, George Simion, Actiunea 2012 spune ca au incercat sa treaca granita cu autocarele. Nici asa nu li sa permis. Potrivit organizatorilor marsului, motivele invocate au fost de la blocarea sistemului informatic pina la tulburarea linistii publice.

In aceasta dimineata, cei 35 de romani si 40 de cetateni ai Republicii Moldova au trecut granita. Vor ajunge pe 1 septembrie la Chisinau. Fără organizatorul marsului, george Simion, actiunea 2012