Unii dintre ambasadorii Romaniei au cerut, fara succes, organizarea mai multor sectii de votare

Unii dintre ambasadorii României susțin că au cerut autorităților de la București organizarea mai multor secții de votare pentru românii din diaspora.

Ambasadoarea României în Italia, Dana Constantinescu, a afirmat cĂ misiunile diplomatice și consulare nu fac decât să pună în practică instrucțiunile venite de la București.

Într-o clarificare postată pe Facebook diplomatul a afirmat că a propus organizarea a 66 de secții de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin.

Constantinescu a mai spus că Ministerul nu a ținut cont de cererile din teritoriu. Astfel, de la București s-a cerut organizarea unei secții la Sondrio, acolo unde în primul tur s-au prezentat doar 48 de alegători.

O reacție similară vine și din partea ambasadorului la Londra, Ion Jinga. Acesta a amintit că de această dată au reușit să voteze un număr de alegători de trei ori mai mare decât la primul tur.

Mai mult, diplomatul susține că ora de închidere a secțiilor era mult mai flexibilă în varianta inițială a legii când dupa ora 21 puteau vota toți cei aflați în incinta secției de vot.

Ambasadorul României la Berlin susține că a cerut deschiderea de noi secții, lucru refuzat de autoritățile de la București.

Amintim că la scrutinul de duminică mii de oameni au stat la coadă la secțiile de vot din străinătate și mulți dintre aceștia nu au mai reușit să își exprime votul.