Confidenţialitate

Unii beneficiari de ajutoare sociale vor fi încurajați să muncească | AUDIO

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat  că, la nivel national, se va face o verificare a celor care primesc  ajutoare sociale. E o evaluare  în urma căreia se va stabili care dintre beneficiari pot munci. Ministrul Muncii spune că aceștia vor fi ajutați să-și găsească un loc de muncă. Cine refuză, pierde ajutorul social.

”Legea este foarte clară: dacă ți se oferă un loc de muncă și tu îl refuzi și tu ești apt de muncă, atunci o să pierzi acest ajutor social. Textul legii este foarte clar. Doar că până acum nu a evaluat nimeni dacă el este pus în aplicare”a declarat Raluca Turcan.

Ministrul spune că vor fi identificați beneficiarii de ajutoare sociale care se află cu adevărat în situații vulnerabile. Pentru aceștia, se vor identifica măsuri suplimentare de sprijin .

”Ajutoarele sociale în România trebuie reașezate și să fie acordate într-un mod integrat, adică nu e suficient să dai un venit minim garantat ci mai degrabă să creezi un pachet de servicii, de la servicii de sănătate, centre medico-sociale, de consiliere, educaționale pentru cei care au copii”, a spus ministrul Muncii.

În România, 170 de mii de persoane primesc venit minim garantat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae