Confidenţialitate

Au fost dezvăluite uniformele sportivilor francezi la JO din vară, de la Paris. Sursa de inspirație este steagul Franței | AUDIO

Săptămâna Modei de la Paris. Mai mulți sportivi francezi au prezentat echipamentul pe care-l vor avea la Jocurile Olimpice din această vară. Ținutele echipei Franței sunt în culorile steagului francez şi ne poartă în atmosfera anilor ’90. Fiecare sportiv va primi o valiză personalizată care va conține echipamentul și trei perechi de pantofi. Toate vor fi furnizate de un renumit brand francez.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Setul conţine uniforma pentru sportivii francezi din Satul Olimpic, ținutele de antrenament și cele de competiție. Toate au fost concepute de designerul Stéphane Ashpool.

Franța a fost principala sursă de inspirație; culorile, diversitatea, sporturile, disciplina atleților, anumite detalii. Am vrut să refac steagul francez, să-l unific, să amestec albastrul în alb, albul în roșu. Am vrut să-l modernizez, să-l adaptez la cultura noastră”a precizat designerul Stéphane Ashpool.

150.000 de articole sunt concepute pentru 900 de sportivi francezi și aproape 220.000 pentru angajații și oficialii Comitetului de organizare.

În total, aproape 1,3 milioane de piese urmează să fie fabricate. Începând de luna viitoare, fabrica din Romilly-sur-Seine va lucra la capacitate maximă pentru Jocurile Olimpice; dar 20% din ținute vor fi produse în Maroc și în Portugalia.

Sportivii s-au antrenat luni sau ani și, dintr-o dată, vedem ce vor purta. Trecem de la vis la realitate, ceea ce are un impact puternic”, a spus Yannick Noah, fost jucător de tenis.

Jocurile Olimpice de la Paris au loc între 26 iulie și 11 august.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Coridele, luptele spectacol cu tauri, reluate în Ciudad de Mexico. Interdicția impusă în 2022 a fost anulată de Curtea Supremă | AUDIO