Confidenţialitate

Ungaria va avea încă o autostradă până la granița cu România

Ungaria a anunțat, marți, că va finaliza în acest an cea de a doua autostradă care va face legătura cu România.

Autorităţile ungare spun că în ultimii 10 ani au fost construiţi 500 de kilometri de autostradă, printre care şi prima conexiune cu România.

În aceeași perioadă, Ungaria a mai modernizat 6.000 de kilometri de drumuri.

Ministerul Inovaţiei şi Tehnologiei de la Budapesta a anunțat că Guvernul Ungariei va da în folosinţă în acest an 160 de kilometri de drumuri, cu o valoare de circa 1,2 miliarde euro, iar printre proiectele ce urmează a fi finalizate se numără şi secţiunea de autostradă care face legătura între oraşul Beretty-ouj-falu şi graniţa cu România, în zona Bihor.

Conform fluxului în limba română al agenției de presă din Ungaria, MTI, astfel se va termina şi execuţia segmentului autostrăzii M4 între Beretty-óúj-falu şi graniţă, urmând a se va realiza cea de-a doua legătură pe autostradă în direcţia Transilvaniei după M43, care este conectată la autostrada vestului A1 Nădlac-Arad-Timișoara-București.

Obiectivul Ungariei este că toate localităţile din țară să aibă acces în maximum 30 de minute la un drum cu două benzi de mers pe sens.

La lansarea acestui obiectiv, în 2016, mai puţin de jumătate dintre localităţile din Ungaria îndeplineau cerinţa, însă la finele lui 2020 ponderea va ajunge la două treimi din localităţi.