UNGARIA: Reacţii dure la declaraţiile preşedintelui Iohannis

O comisie parlamentară din Ungaria a condamnat declaraţiile preşedintelui României, Klaus Iohannis, iar un oficial din Ministerul de Externe de la Budapesta a catalogat afirmaţiile o formă de „instigare la ură”, avertizând că Guvernul ungar va continua să apere comunitatea maghiară de „atacuri”.

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului Ungariei a adoptat în unanimitate luni o rezoluţie prin care condamnă recentele declaraţii „antiminorităţi” ale preşedintelui Klaus Iohannis despre comunitatea maghiară, afirmând angajamentul faţă de cauza autonomiei Ţinutului Secuiesc, informează agenţia MTI.

Recentele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis despre comunitatea maghiarilor din România ar putea fi folosite pentru „instigare la ură”, a declarat, la rândul său, Levente Magyar, secretar de stat în Ministerul de Externe al Ungariei.

Levente Magyar a observat că preşedintele Iohannis a acuzat recent Partidul Social-Democrat (PSD), care deţine majoritatea în Parlament, că „luptă pentru a le da Transilvania ungurilor”, în timp ce Guvernul României „poartă o luptă eroică” împotriva pandemiei de coronavirus.

De asemenea, oficialul ungar a declarat că preşedintele României i-a catalogat „trădători” pe toţi cei implicaţi în discuţii cu oficiali ungari şi care nu resping ferm cauzele ungare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS