Confidenţialitate

Ungaria impune restricții de circulație pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, timp de 3 zile

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atenționare către cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze pe teritoriul Ungariei. Autoritățile din țara vecină anunță că  vor impune restricții de circulație pentru autovehiculele de mare tonaj (peste 7,5 t), în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie.

Potrivit MAE, autoritățile din Ungaria vor impune restricții ce circulație pentru autovehiculele de peste 7,5 tone după cum urmează:

În data de 29 octombrie 2022, de la orele 22:00 până pe 30 octombrie 2022, orele 22:00;

Pe 31 octombrie 2022, în intervalul orar 22:00 – 00:00 (pe durata zilei de luni, circulația camioanelor de mare tonaj poate fi efectuată);

În data de 1 noiembrie 2022, în intervalul 00:00 – 22:00.

Sunt însă și excepții: potrivit MAE, transportul umanitar sau de animale vii, bunuri perisabile, combustibili și alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricții. Mai multe informații despre restricțiile aplicate circulației camioanelor de mare tonaj pot fi consultate la https://www.utinform.hu/en/static/kamionstop.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta: +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Ungaria: +36305356912.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://budapesta.mae.ro, http://gyula.mae.ro, http://szeged.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Foto: Shutterstock