Ungaria a reinstituit temporar controale la frontiera cu Slovenia

Conform Acordului Schengen, în situaţii excepţionale, ţările pot introduce, temporar, controale la frontierele din cadrul spaţiului comun de liberă circulaţie, pentru cel mult 30 de zile.

“Am aflat că imigranţii clandestini care nu pot intra în Ungaria din cauza închiderii frontierei cu Croaţia sunt transportaţi pe la graniţa sloveno-ungară”, a explicat  ministrul ungar de externe.

În acest context, Ministerul afacerilor externe atenționează că există posibilitatea ca traficul prin punctele de trecere a frontierei dintre cele două state să fie afectat.

Traficul feroviar pe relația Croația-Slovenia a fost suspendat, transportul realizându-se cu autobuze puse la dispoziție de către companiile feroviare.

MAE recomandă cetățenilor români să consulte site-urile Automobil Clubului Croat sau Companiei Naționale Croate de Căi Ferate, și Agenției Croate de Aviație Civilă, “întrucât situația din teren poate suferi modificări de la o oră la alta”.

Ieri a ajuns în Slovenia primul autocar cu imigranți, după ce Budapesta a închis în totalitate frontiera ungaro-croată.

       Slovenia şi Croația au anunţat că nu vor restricţiona fluxul de imigranţi extracomunitari atât timp cât Austria şi Germania manifestă disponibilitatea de a-i primi.