Confidenţialitate

Unde pleacă românii în minivacanța de Rusalii

Aproape toate locurile de cazare de la mare și munte sunt ocupate pentru minivacanța de Rusalii, care începe joi, pe 1 iunie, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. Pe litoralul românesc preţurile pornesc de la circa 400 de lei pentru două nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun.

Sunt și români care merg pe litoralul bulgăresc. Patronatele din turism estimează că aproximativ 7.000 de turişti vor merge în Bulgaria, unde tarifele pe pachet încep de la 60 euro pentru un sejur de patru nopţi la un hotel de trei stele cu demipensiune.

Cei care au ales muntele și zona rurală preferă pensiunile şi hotelurile din zonele Bran- Moeciu, Valea Prahovei și Poiana Braşov.

Un sejur de trei nopţi la un hotel de patru stele din Sinaia costă 1.200 lei, pentru două persoane, cu mic dejun. La mare, pachetul pentru două nopţi de cazare este 499 lei şi 630 lei, pentru trei nopţi cu mic dejun, tot la patru stele. În Mamaia, de exemplu, pachetul pentru două nopţi de cazare, la trei stele, cu mic dejun şi cina festivă este 399 lei.

Surprinzător, orașe precum Cluj-Napoca, Oradea, Sighişoara şi Iaşi se află pe lista de destinații în weekendul prelungit.

Alți români au ales să petreacă minivacanța de Rusalii în city-break-uri în marile oraşe europene, precum Atena, Roma, Barcelona, Veneţia, Amsterdam, Praga sau Madrid.

Prețurile sunt mai mici decât în staţiunile româneşti, pachetul începe de la 160 euro de persoană, pentru patru nopţi de cazare la hotel de trei stele cu mic dejun şi transport cu avionul.

Costul mediu pentru un city-break rezervat pentru vacanţa de Rusalii este de 230 euro/persoană, acest pachet având incluse bilete de avion dus-întors şi loc în camera dublă la hotel de trei stele, cu mic dejun, pentru două nopţi.

Pentru un city break de trei nopţi, costul mediu este de 350 de euro/persoană, pentru aceeaşi servicii.

Cea mai scumpă vacanţă vândută de Rusalii de companie a fost un pachet pentru Barcelona, trei nopţi, bilete de avion şi cazare în camera dublă, cu mic dejun, la hotel de patru stele, la 900 euro/persoană.