Unde mergem la schi în România?

Pe Valea Prahovei sau în județul Hunedoara, la Straja, turiștii găsesc deja condiții optime pentru a se da cu schiurile sau cu placa.

 

La Sinaia, la Cota 2000, pe cel mai înalt domeniu schiabil din țară, startul distracției pe pârtie s-a dat în acest weekend. Stratul de zăpadă măsoară aproape jumătate de metru, ceea ce înseamnă că e perfect pentru schi. Turiștii care nu vor să se aventureze până la Cota 2000 pot rămâne în stațiune: tot la sfârșitul săptămânii trecute a fost inaugurat un patinoar cu o suprafață de 600 de metri pătrați. Se află în parcul de lângă Cazino Sinaia. Cât privește prețurile, biletul de intrare este 15 lei. Tot 15 lei costă închirierea patinelor.

 

În județul Hunedoara, la Straja, găsim deja un strat consistent de zăpadă și putem schia foarte bine. Pentru condiții și mai bune, au fost pregătite tunurile de zăpadă artificială, ne-a declarat Emil Părău, administratorul pîrtiilor din Straja.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cât privește tarifele, acestea sunt la fel ca anul trecut.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

A nins şi în Parâng şi Retezat, dar numai la altitudini mari, iar stratul de zăpadă aşternut este insuficient pentru schi. Nici în Moldova, la Vatra Dornei, nu a început încă sezonul de schi.

 

Pe de altă parte, și anul acesta, turiștii vor putea merge spre stațiunile montane cu Trenurile Zăpezii. Începând cu data de 13 decembrie, Trenurile Zăpezii pornesc din nou la drum. Biletele vor fi cu 25 la sută mai ieftine.

 

sursa foto: alpinet.org

Articole Similare