Confidenţialitate

Undă verde pentru cel mai mare proiect de infrastructură din Galați. Lucările vor începe într-o lună

Centura orașului Galați, cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani, a primit undă verde.

Lucrările încep peste o lună, după obținerea ultimelor avize și autorizații. La final, șoseaua va avea două benzi pe sens și un pod hobanat, unic în regiune.

Investiția, în valoare de 30 de milioane de euro, este făcută de Consiliul Județean Galați, cu ajutorul fondurilor europene.

Consilierii județeni au aprobat proiectul tehnic și documentația de execuție pentru cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galați. Dacă totul merge conform planului, constructorul se va putea apuca de treabă în luna februarie, cel mai târziu la începutul lunii martie.

„Cea mai complexă lucrare din cadrul acestui proiect este realizarea podului hobanat. Mai avem de luat două avize, după care vom depune toate actele pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, astfel încât luna viitoare să putem emite ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Lucrarea trebuie să fie terminată în 18 luni, ceea ce înseamnă că gălățenii vor putea folosi noua centură în toamna anului viitor.

La final, drumul de centură al Galațiului va avea patru benzi de circulație, un pod înălțat, trei sensuri giratorii, piste pentru biciclete, trotuare pentru pietoni și iluminat public modern.

Pentru realizarea obiectivului vor fi făcute exproprieri și vor fi demolate 57 de case și sedii de societăți comerciale.