Un ziar turc proguvernamental publică pe prima pagină un montaj cu Merkel în chip de Hitler

Un ziar proguvernamental turc a publicat astăzi, pe prima pagină, un montaj în care o înfăţişează pe Angela Merkel, cancelarul german, în chip de Hitler, cu o mustaţă şi în uniformă nazistă, în plină criză între Ankara şi Uniunea Europeană, scrie AFP.

”Un Hitler feminin”, titrează cotidianul Günes, care publică svastica, hashtagul #FrauHitler şi menţiunea ”Mătuşa urâtă” pe acest montaj fotografic cu Angela Merkel, care ocupă trei sferturi din prima pagină.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Germania şi Olanda de ”practici naziste” după ce ambele ţări au interzis organizarea pe teritoriile lor a unor mitinguri în favoarea unui referendum cu privire la sporirea puterilor sale.

Cancelarul german a răspuns acestor acuzaţii îndemnând Ankara ”să-şi păstreze mintea limpede”.

Un purtător de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert, a declarat că aceste ”comparaţii cu nazismul sunt în continuare aburde şi deplasate, deoarece ele revin la a minimaliza crime împotriva umanităţii ale naţional-socialismului”.

Turcia a condamnat ziarul Bild care afirma, pe prima pagină, că îi spune ”adevărul în faţă” preşedintelui Erdogan, proclamându-l persona non grata în Germania şi denunţându-i ”nebunia puterii”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS