Confidenţialitate

Un urs a fost împușcat în curtea unui liceu din Miercurea Ciuc. Autoritățile spun că era cea mai sigură opțiune | AUDIO

În Miercurea Ciuc, Un urs a fost împușcat în această dimineață după ce a intrat în curtea unui liceu din oraș. Autoritățile locale susțin că a fost cea mai sigură opțiune.

Ursul se afla în curtea liceului ”Venczel Joszej”, la 30 de metri de școală, lângă un copac. În unitatea de învătățâmânt erau deja sute de elevi.  Autoritățile au decis că ursul trebuie împușcat. s-a întâmplat la ora 7 și 40 de minute.

”Dacă am fi recurs la altă procedură, era posibil ca toată lumea să fie în pericol”, susține viceprimarul din oraș pentru Agerpres. Acesta a mai spus că ursul devenise agresiv în momentul în care echipa de intervenţie s-a apropiat de el, animalul încercând să coboare din copac şi să fugă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul mediului, Mircea Fechet spune că nu sunt probleme doar cu urşii, ci şi cu lupii, şacalii şi cu pagubele pe care le fac porcii mistreţi în agricultură.

”În timp ce ne interesează măsurile de conservare a speciei de urs brun, pentru că sunt ministrul Mediului, mă interesează la fel de mult, sau mai mult, securitatea populației, integritatea populației” declară Mircea Fechet.

În acest an cota pentru intervenție și prevenție pentru urși este de 220 de exemplare, dar se poate modifica în funcţie de modul în care se va epuiza.

Foto: Shutterstock