Confidenţialitate

Un ultim omagiu pentru Stela Popescu, la Teatrul de Revistă Constantin Tănase

Trupul neînsuflețit al actriței Stela Popescu este depus  azi la Teatrul de Revistă Constantin Tănase din București, iar sâmbătă va fi dus la capela mănăstirii Cernica. Îndrăgita actriță va fi înmormântată duminică, alături de fostul soț –  textierul Mihai Puiu Maximilian.

Stela Popescu a fost găsită fără suflare, în propria locuință, joi după-amiază. Luna viitoare ar fi împlinit 82 de ani.

Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o pot face în foaierul Teatrului de Revistă Constantin Tănase. Actrița va fi înmormântată duminică la cimitirul din Cernica, a anunțat aseară actorul Alexandru Arşinel.

Din primele informații, fiica adoptiva a actriței a sunat ieri la 112, după ce a găsit-o pe Stela Popescu căzută în holul casei.

Alexandru Arșinel spune că artista ar fi murit încă de miercuri, pentru că nu a mai răspuns la telefon. Poliţia a deschis dosar penal pentru moarte suspectă, așa cum se obișnuiește în astfel de situații.

Partenera, prietena şi colega lui Alexandru Arşinel timp de 40 de ani pe scenă, Stela Popescu a colaborat cu alte nume mari ale teatrului românesc, între care Ştefan Bănică, Toma Caragiu şi Margareta Pâslaru. A lucrat cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

Stela Popescu a jucat în peste 30 de filme și în sute de piese de teatru: „Nea Mărin miliardar” (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre” (1983) şi „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988). A debutat în film în „Alo? Aţi greşit numărul” (1958).

Pe 7 februarie 2004, a primit din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D – Arta Spectacolului, „în semn de apreciere a întregii activităţui şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului“.

Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia ”Nihil Sine Deo“. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că „dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr şi la 90 de ani”.

În aprilie 2017 a fost inaugusrat Teatrul „Stela Popescu” în Bucureşti, care se adresează copiilor şi tinerilor, printr-un repertoriu variat.
Recent, actriţa a colaborat cu Margareta Pâslaru pentru albumul „Stelele filmului cântă”.