Un turist de 25 de ani, atacat de un urs pe Valea Cerbului

Urșii fac din nou probleme pe Valea Prahovei. Un turist a fost atacat, azi-noapte, de un urs în zona de campare de pe Valea Cerbului.

Bărbatul a fost transportat de urgență la Spitalul din Sinaia, iar acum este în afara oricărui pericol. În ultimele zile, mai multe persoane au fost atacate de urși. Pădurarii susțin că animalele sunt atrase de resturile de mâncare, pe care turiștii le lasă la voia întâmplării.

 

Tânărul în vârstă de 25 de ani dormea în cortul său, campat pe Valea Cerbului. La un moment dat a fost alertat de ceilalți de turiști, iar atunci când a ieșit din cort a fost atacat de urs. Din fericire, rănile nu i-au pus viața în pericol, spune managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, Daniel Nicolae.

 

”Nu a suferit leziuni majore. Are o plagă la nivelul gambei stângi. Turistul a fost transportat la Spitalul din Sinaia. Turistul a fost alertat de ceilalți vecini, iar când a ieșit din cort s-a întâlnit cu ursul.”, spune Daniel Nicolae.

Pădurarii spun că în zonă sunt peste 10 urși care sunt atrași de resturile de mâncare. Urșii sunt provocați, sunt atrași de miros, povestește șeful Direcției Silvice Prahova.

La sfârșitul săptămânii trecute, un cioban a ajuns la spital după ce a fost mușcat de o ursoaică, pe care încerca să o alunge pentru că îi atacase oile la stâna din Munții Ciucaș.

Și tot luna aceasta, pe Valea Cerbului, o fetiță de 13 ani a fost rănită ușor, după ce un urs a sărit pe cortul în care aceasta dormea împreună cu familia sa. Pădurarii fac un apel la turişti să nu mai arunce mâncarea la voia întâmplării.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS