Un turist care a urcat cu mașina până la Sfinx riscă o amendă de 3.000 de lei

Reprezentanţii Jandarmeriei Buşteni fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea unui turist care a urcat cu mașina de teren până la Sfinxul din Bucegi.

În zonă a fost amenajat provizoriu un drum de acces pentru echipele de muncitori care lucrează la renovarea Crucii de pe Caraiman, iar turiştii profită de această situaţie şi se folosesc de maşini de teren pentru a ajunge până la Sfinx – transmite corespondenta Europa FM, Diana Frâncu.

Fotografia în care apare o maşină de teren lângă Sfinxul din Bucegi a fost distribuită pe o pagină dedicată Parcului Naţional Bucegi.

Conform mesajului care însoţeşte fotografia, maşina a fost fotografiată sâmbătă, 20 octombrie.

Legea interzice accesul autoturismelor în Parcul Naţional, care este arie protejată. Amenda poate ajunge la 3.000 de lei.

Turiştii pot merge cu maşina doar până la cabana Piatra Arsă, iar până la Sfinx pe jos, pe un traseu marcat.

”Sâmbătă 20 octombrie 2018 ora 15:36. Sfinxul nostru din Bucegi. Ce căuta o maşină tocmai acolo? Cine, şi de ce? Sunt întrebări fireşti pe care ni le punem toţi cei pentru care muntele înseamna ceva. De ce este nevoie de aşa ceva? De ce nu poţi să te bucuri de natură aşa cum trebuie?”, este mesajul complet care însoţeşte fotografia distribuită pe facebook.

Foto: hallo Busteni/ facebook

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS