Confidenţialitate

Un turist a fost amendat de jandarmi pentru că hrănea urşii într-o parcare de pe Transfăgărăşan

Un turist din București a fost amendat de jandarmi după ce a fost surprins când hrănea urşii într-o parcare de pe Transfăgărăşan, în apropiere de barajul Vidraru.

O patrulă de la Postul Montan Arefu a intervenit în urma unui apel la 112, prin care s-a anunțat că în zona barajului Vidraru, dar şi pe coborârea spre cetatea Poenari, se află mai mulţi urşi pe carosabil.

“La ieşirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezenţa unei ursoaice cu pui, dar şi a unor turişti care hrăneau animalele din autoturism. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar şoferul autoturismului, un bărbat din municipiul Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei”, potrivit unui comunicatde la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş.

Bărbatul a fost amendat pentru “hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepţia celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic”, contravenţie prevăzută de o hotărâre a Consiliului Local Arefu.

Jandarmii argeşeni le recomandă turiştilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea şi să nu le hrănească.

Foto/ Inspectoratul Judetean de Jandarmi Arges