Un tren a deraiat la intrarea în stația Băile Tușnad (AUDIO)

Potrivit CFR Călători, în această dimineață, în jurul orei 08:10, locomotiva trenului IR 1366 Brasov- Budapesta a deraiat, la trecerea peste macazele de la intrarea în stația Băile Tușnad (între Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc).

Din fericire, cei 90 de pasageri și echipajul trenului (mecanic, Șef tren, conductor) nu au fost răniți.

Pasagerii trenurilor IR 1366 și IR 1407 vor fi transportați cu mijloace auto între Bicsadu Oltului și Băile Tușnad, de unde își vor continua călătoria cu alte trenuri către destinațiile lor – a spus la Europa Fm, Alina Predescu, purtător de cuvânt al CFR Călători.

„Locomotiva trenului Brașov-Budapesta, la trecerea peste macazele de la intrarea în stația Băile Tușnad a deraiat, deci este vorba despre o problemă la locomotiva acestui tren. Pasagerii trenului și echipajul feroviar nu au fost în pericol, ei nu au fost răniți. Un tren de ajutor a fost solicitat pentru repunerea pe șine a locomotivei și reluarea circulației în condiții de siguranță. Toți pasagerii vor fi transbordați cu mijloace auto, între Bicsadu Oltului și Băile Tușnad, pentru a-și continua călătoria cu alte trenuri către destinație. Nu a pornit locomotiva la drum cu defecțiune. E posibil să fie o problemă de la osia locomotivei, este posibil să fie o problemă de la macaz sau ceva combinat”, a spus Alina Predescu.

Ea a precizat că o comisie formată din specialiști s-a deplasat la locul incidentului și încearcă să afle din ce cauză a deraiat locomotiva.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pasagerii care doresc să renunțe la călătorie pot cere contravaloarea biletelor, precizează CFR Călători.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS