Un tânăr din Guatemala a fost împuşcat mortal în timp ce juca ”Pokemon Go”

Un tânăr din Guatemala a fost împuşcat mortal în timp ce încerca să captureze una dintre creaturile din jocul ”Pokemon Go”, devenind astfel, probabil, prima victimă din lume asociată cu acest joc de realitate augmentată pentru dispozitive mobile, informează independent.co.uk.

Jerson Lopez de Leon, care avea vârsta de 18 ani, a fost prins într-o ambuscadă şi a murit, după ce a fost împuşcat în timp ce juca ”Pokemon Go” cu verişorul lui Daniel Moises Picen, în vârstă de 17 ani. Potrivit Daily Mail, Daniel Moises Picen a fost la rândul său rănit grav.

Nu este cunoscut deocamdată motivul pentru care cei doi tineri au fost atacaţi, spune poliţia locală. Poliţiştii sunt de părere că atacatorii i-au găsit pe cei doi tineri cu ajutorul aplicaţiei ”Pokemon Go”, care, folosind elemente de geolocalizare, îi încurajează pe utilizatorii jocului să meargă în anumite zone, dar poate şi să îi localizeze pe jucători.

Cei doi tineri căutau un Pokemon pe o stradă din Chiquimula, o localitate aflată la o distanţă de aproximativ 190 de kilometri faţă de capitala ţării, Ciudad de Guatemala. 

Poliţia a găsit aproape 20 de gloanţe în locul crimei şi i-a dat în urmărire pe pasagerii unei furgonete care a fost văzută plecând de la faţa locului la scurt timp după împuşcături.

Tinerii mergeau unul lângă celălalt de-a lungul unei căi ferate atunci când persoane necunoscute au deschis focul asupra lor. Victima a murit ulterior, la spital.

Rosalinda, mama lui Jerson, spune că fiul ei a plecat de acasă pentru a juca acest joc de realitate augmentată.

”Nu ştiu de ce fiul meu a plecat din casă. Era deja în pat când verişorul lui i-a trimis un SMS prin care l-a rugat să iasă cu el pe afară şi să descarce un joc video, la câteva străzi de casa noastră”, a spus mama victimei.

Moartea lui Jerson Lopez de Leon pare să fie primul caz de deces asociat cu jocul ”Pokemon Go”, deşi nimic nu sugerează faptul că jocul în sine ar fi avut vreo vină pentru faptele petrecute în Guatemala.

Dacă la început, Nintendo şi Niantic au lansat jocul doar în SUA, Noua Zeelandă şi Australia, de sâmbătă dimineaţă e accesibil în 26 de ţări europene, inclusiv România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS