Un spital din Hunedoara folosește două lifturi pentru transportul pacienților, decedaților, medicamentelor și vizitatorilor

La spitalul municipal „dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara persoanele decedate, angajații, persoanele care vin în vizită, hrana pacienților, medicamentele, persoanele internate se transportă cu aceleași lifturi.

Deși există mai multe lifturi, doar două dintre ele sunt funcționale, chiar dacă unitatea medicală a fost reabilitată în proporție de 80 la sută.

Deși au existat bani într-un fond special de dezvoltare, fosta conducere nu a dat bani pentru înlocuirea sau repararea lifturilor, astfel că s-a ajuns în situația în care cu doar două lifturi să se transporte pacienții, persoanele decedate, lenjeria, medicamentele și vizitatorii.

În anul 2013, când a fost schimbat din funcție, fostul manager a lăsat banii necesari pentru înlocuirea unora dintre lifturi, într-un fond special.

Din păcate, conducerea care a venit după dr. Bende Barna în fruntea spitalului a considerat că nu e necesar să se ocupe de lifturi, așa că în prezent sunt funcționale doar două lifturi pentru activitățile curente din instituție.

În schimb, fosta administrație a orașului a investit 900.000 de lei într-un heliport care nu are toate avizele ca să devină operațional.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS