Confidenţialitate

Un singur român mai este dat dispărut după cutremurul din Italia

Un singur român mai este dat dispărut după cutremurul din Italia, anunţă Ministerul de Externe. Toate celelalte trei persoane de cetăţenie română care mai figurau duminică seara ca fiind dispărute au fost identificate şi sunt în viaţă. Numărul românilor morţi rămâne la 11. Alţi şase români răniţi în seism sunt internaţi.

Pe de altă parte, cele două transporturi funerare cu trupurile a 7 cetăţeni români decedaţi în urma seismului au pornit în cursul acestei zile către România, urmând să ajungă în ţară marţi dimineaţă. Costurile de repatriere a trupurilor neînsufleţite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

MAE a luat legătura cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră română, în vederea facilitării intrării în ţară a transporturilor funerare.

Echipele consulare mobile îşi continuă activitatea in zonele afectate de seism până la repatrierea tuturor trupurilor neînsufleţite ale cetăţenilor români decedaţi şi până la clarificarea situaţiei persoanei de cetăţenie română declarată dispărută.