Confidenţialitate

Un singur medic la ATI, la Râmnicu Sărat

E criză de de locuri în spitale și mulți internați în stare gravă în sectiile ATI.

Autoritățile caută să crească în capacitate aceste secții, dar oricâte locuri s-ar crea la Terapie Intensiva pentru pacientii Covid in stare grava, lipsa de personal nu poate permite extinderea secțiilor de terapie intensivă , deși numărul pacienților de covid, din ce în ce mai mare, cere așa ceva.

Una dintre situațiile de criză de personal este la Râmnicu Sărat, în județul Buzău.

La spitalul din oraș, există un singur medic ATI, care doarme la spital pentru că aglomerația nu-i permite să plece acasă. Pleacă odată la câteva zile acasă, când îl înlocuiește un pensionar pentru câteva ore.

De aproape un an de când Spitalul Municipal Râmnicu Sărat a devenit spital suport COVID-19, Secția ATI funcționează cu un singur medic.

Doctorul Andrei Cemurtan face gărzi una după cealaltă și, în ultimul an, a ajuns să petreacă mai mult timp în spital decât în afara acestuia.

Sectia are 15 paturi , iar în prezent aici sunt internați peste 120 de pacienți.

În acest moment, nu este liber niciun loc la ATI, iar dacă s-ar elibera ar fi imediat ocupat.

De-a lungul ultimului an, s-a încercat suplimentarea cu măcar încă un medic ATI a schemei de personal, dar cele două detașări au fost refuzate de colegii desemnați. Soluția de avarie, când medicul Cemurtan lipseste din spital este ca personalul rămas, chiar de altă specialitate, să-i țina locul.

O vreme, cand numărul bolnavilror era mai mic, un medic din spitalul Județean Buzău mai acoperea gărzile de la ATI din Spitalul de la Râmnic. Astăzi, acest lucru nu mai e posibil din cauza aglomerației din toate secțiile cu acest profil.