Un senator liberal propune ca aeronava indiana abandonata la Bacau sa devina avion pentru demnitari

Președintele și premierul ar avea astfel un avion special pentru deplasările oficiale, achiziționat la un preț bun – consideră vicepreședintele Senatului, Marius Obreja.

Aeronava de pasageri, de producție britanică, a aparținut unei companii aeriene din India. A fost adusă în 2009 la Aerostar Bacău, pentru reparații. Dar compania și-a încetat activitatea și cum nu a mai avut bani pentru plata reparațiilor, avionul a intrat în proprietatea statului român.

Proprietarul companiei era un fost ministru din India, care a fost implicat în urmă cu 2 ani într-un scandal de hărțuire sexuală. În 2012, o stewardesă de 23 de ani care lucra la această companie s-a sinucis, iar în biletul de adio a scris că era permanent hărțuită de patron. De altfel, în contractul de muncă al fetei, era menționat că trebuia să îi raporteze acestuia, în fiecare seară, activitatea zilnică. La scurt timp și mama fetei s-a sinucis. Politicianul indian s-a aflat timp de 1 an și jumătate sub control judiciar, apoi a fost eliberat pe cauțiune.

Avionul său, abandonat la Bacău nu e dorit de nimeni, deși prețul a scăzut cu 75 la sută, după 6 licitații eșuate, de la 13 milioane de lei la 3,3 milioane. Senatorul PNL, Marius Obreja crede că statul ar avea de câștigat dacă ar transforma această aeronavă în avion pentru demnitari.

Statul a anunțat inițial că ar fi dispus să achite 50 de milioane de lei pentru un avion destinat demnitarilor. Potrivit unor surse citate de Mediafax, Guvernul a sistat negocierile cu Executivul italian pentru achiziţionarea unei astfel de aeronave şi vrea să cumpere pentru astfel de zboruri speciale un avion tip Airbus 318 de la TAROM.