Confidenţialitate

Un senator cere Jandarmeriei Române să nu participe la Parada de 1 Decembrie

Pe Facebook sunt create mai multe evenimente cu mii de participanți în care românii sunt îndemnați ca la parada de 1 Decembrie să întoarcă spatele jandarmilor. În urmă cu o zi, Jandarmeria Română a transmis, prin intermediul unui comunicat, că cine protestează de ziua naţională se descalifică şi ca oameni, si ca cetățeni, și ca români.

Într-o postare publică pe Facebook, care a adunat mii de reacții în doar câteva ore de la publicare, un senator cere Jandarmeriei Române să nu participe la Parada de 1 Decembrie.

“Cer Jandarmeriei Române să nu participe la Parada de 1 Decembrie”, își începe apelul senatorul USR Vlad Alexandrescu.

”Unu la mână, pentru că aţi gazat 100.000 de protestatari paşnici în data de 10 august. Aţi folosit substanţe periculoase într-o piaţă plină şi de copii, bătrâni, femei însărcinate şi alte persoane vulnerabile. I-aţi lovit cu bâtele şi picioarele pe cei cu mâinile ridicate, care nu reprezentau niciun pericol.

Doi la mână, nu aţi considerat necesar să vă cereţi iertare pentru acea noapte oribilă. Ba chiar aţi şi făcut plângere penală împotriva lor. Tot voi! Tot agresorul reclamă victima! Aţi inventat poveşti cu maşini pline ochi cu cocktailuri Molotov, dar fără să vedem o dovadă nici până astăzi. Aţi refuzat să ne spuneţi până şi ce conţineau acele gaze cu care am fost cu toţii otrăviţi.

Trei la mână, culmea cinismului, Carmen Dan a vrut să şi promoveze “fantoma albă” de pe 10 august. Din Colonelul Paraschiv care trimite brutele peste oameni neajutoraţi, ar fi devenit Generalul Paraschiv, care ar face probabil în mare parte acelaşi lucru şi în viitor. De fiecare dată, majoritatea jandarmilor au tăcut şi au aprobat tacit comportamentul conducerii.

Însă comunicatul vostru prin care îi numiţi antiromâni pe cei care vor să vă întoarcă spatele, în care spuneţi că se descalifică ca oameni, cetăţeni şi români este o mizerie. Tupeul de a insulta în continuare cetăţeni români, aşa cum tot cetăţeni români aţi atacat cu brutalitate, arată că nu aveţi nicio remuşcare în a folosi forţa împotriva celor care nu se pot apăra. Tăcerea miilor de jandarmi în faţa acestor acte dovedeşte complicitatea cu abuzatorii.

Cred că este timpul să faceţi un pas în spate, să intraţi într-o perioadă de reflecţie şi să cereţi respectul românilor abia atunci când îl veţi merita din nou. Atunci când vă veţi curăţa rândurile de şefi care vă conduc pe baza loialităţii faţă de politic, în dispreţul legii româneşti.

Până nu veţi înţelege gravitatea faptelor voastre, că jandarmul trebuie să-l apere pe cetăţean, nu să-i rupă faţa cu bâta, nu cred că aveţi ce căuta la Parada de la 1 Decembrie”, a transmis Vlad Alexandrescu.