Un sat intreg este in alerta si gata sa fie evacuat din cauza precipitatiilor cazute in ultimele ore (AUDIO)

Ploile au cumulat 150 de litri pe metrul pătrat în estul Văii Jiului, iar autoritățile se așteaptă la o viitură puternică de pe versanți.

Autoritățile locale din Petrila au anunțat populația din satul Dobrești de pe Jieț să fie gata de evacuare, după ce debitul Jiețului a depășit cotele de siguranță.

Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila spune că sunt cîteva zeci de familii care au fost alertate, deoarece există oricând pericolul de inundare a zonei, cu atât mai mult cu cât un mal s-a rupt.

Pe Jieț, în zona de defileu, apa a rupt un parapet de sprijin al drumului și există oricând posibilitatea de a inunda DN 7A ce duce spre Voineasa. În plus, pentru că apa sapă cu putere în mal, stâlpii de curent sunt în pericol să se prăbușească, iar podețele ce fac legătura cu bordeiele momârlănești de peste apă sunt în pericol de a fi luate de viitură.

Echipele ENEL au fost alertate ca să ia măsuri pentru situația în care stâlpii ar fi luați de vârtejul apei, iar pompierii militari au fost detașați în zona de est a Văii Jiului, pentru că se așteaptă o viitură foarte puternică.

O echipă de la Prefectura Hunedoara a venit la fața locului pentru a evalua situația.