Confidenţialitate

Un român condamnat în Spania pentru atac armat a fost eutanasiat. A rămas paralizat în timpul capturării de către polițiști

Marin Eugen Sabău, supranumit pistolarul din Tarragona, nord-estul Spaniei, a fost eutanasiat marți. Procedura a avut loc la Spitalul Penitenciar Terrassa. Românul a cerut să moară după ce a rămas paralizat, fiind împușcat de polițiștii spanioli.

Românul este primul deținut din Spania  care moare în mod asistat în baza unei legi a eutanasiei intrată în vigoare anul trecut. El nu a fost judecat.

Eugen Sabău nu și-a putut vedea familia înainte de a fi eutanasiat. Ceruse sa fie eliberat provizoriu, dar magistratul i-a respins solicitarea, pe motiv ca un prieten sau o ruda  i-ar fi putut facilita fuga.

Românul de 46 de ani a suferit o paralizie ireversibilă după ce a fost împușcat în coloană de polițiști într-o acțiune de prindere a sa.

În decembrie anul trecut, bărbatul a intrat în firma de pază unde lucrase și a împușcat trei persoane, dupa ce a fost concediat.

Anul acesta, a înaintat o cerere de eutanasiere, cu avizul medicilor și al comisiei de evaluare.

O primă instanță i-a aprobat cererea, însă decizia a fost contestată de victime, care doreau sa fie judecat. Ulterior însă, hotărârea a rămas definitivă.

Citește și: Spania: Navetiștii care folosesc trenul pe rute locale și regionale vor avea transportul gratuit