Confidenţialitate

Un român arestat la Bruxelles, suspectat că a răpit un copil

Un român în vârstă de 44 de ani a fost arestat la Bruxelles, fiind suspectat că a răpit duminică o fată de şase ani, relatează Belga.

Copila, Jihane, a fost filmată de camerele de supraveghere duminică după-amiază, în jurul orei locale 15 (16 ora României), însoţită de românul Aurel C, în apropierea de locuinţa ei din Anderlecht.

Poliţia a publicat o fotografie cu suspectul şi copila şi i-a cerut presupusului răpitor să se predea.

La aproximativ 20 de ore de la răpire, românul a fost prins la ieşirea din domiciliul său din centrul Bruxelles-ului, împreună cu fetiţa. Aceasta nu a fost rănită, dar este în stare de şoc.

Românul, care a publicat pe reţelele de socializare zeci de fotografii şi desene cu fete foarte tinere, se răsese, probabil pentru a nu fi recunoscut.

El a fost audiat de un judecător de instrucţie şi susţine că ar fi vrut, de fapt, «să ajute copilul”. De asemenea, afirmă că a vrut să meargă la secţia de poliţie, după ce a aflat că Jihane este căutată. Ar fi aşteptat, însă, ca fetiţa să se trezească din somn, pentru a fi odihnită.

Potrivit Parchetului, declaraţiile sale nu par să indice probleme psihice.

Autorităţile l-au plasat în arest pentru răpire şi sechestrare. El va compărea din nou în instanţă în termen de cinci zile.

Aurel C. nu are antecedente judiciare în Belgia, iar anchetatorii belgieni au luat legătura cu autorităţile române pentru a stabili dacă are cazier în ţara de origine.