Confidenţialitate

Un român a făcut înconjurul lumii cu autostopul – GALERIE FOTO

Clujeanul Timotei Rad a străbătut 230.000 de km pe patru continente, făcând autostopul, timp de trei ani. Pe parcursul acestei aventuri, tânărul a fost luat la ocazie cu maşina poliţiei în Columbia şi Chile, cu o ambulanţă în Ucraina, cu un camion al armatei ruse sau cu o maşină a jandarmeriei franceze, informează Mediafax.

Timotei Rad, în vârstă de 30 de ani, vorbeşte fluent engleză, spaniolă şi maghiară. În 2012 a început aventura vieţii sale, printr-o întâmplare, după ce şi-a propus să obţină informaţii despre prima hartă elaborată de un român, necesară pentru licenţă.

“Călătoria mea prin lume s-a datorat faptului că eram student la Cartografie la Facultatea de Geografie a UBB Cluj-Napoca şi mă pregăteam de licenţă, să scriu despre prima hartă elaborată de un român, care ar fi fost Constantin Cantacuzino.

Am căutat resurse bibliografice, inclusiv în cinci biblioteci din afara României, şi aveam nevoie de o copie a primei hărţi, al cărei original este la Londra, iar o copie la Viena. Era foarte scump să comand o copie şi atunci am decis să merg eu acolo. Aşa a început totul.” a spus Timotei.

După acest moment, Timotei Rad a străbătut 229.790 de kilometri şi a văzut zeci de ţări de pe patru continente: Europa, Asia, Africa şi America de Sud.

Timotei Rad în Amazonia 

Timotei Rad in Amazonia 2

Timotei Rad în Bolivia

Timotei Rad in bolivia

Timotei Rad pe linia Ecuatorului

Timotei Rad pe linia Ecuatorului

Timotei Rad în Salar de Uyuni, deşertul de sare din Bolivia

Timotei Rad in desertul de sare

Timotei Rad în Colombia, unde a fost luat la ocazie cu o maşină Dacia

Timotei Rad autostop in COLUMBIA

Timotei Rad la Plitvice, Croaţia

Timotei Rad in Plitvice, Croaţia

Timotei Rad în Uzbekistan

Timotei Rad in în Uzbekistan

Timotei Rad în Polonia

Timotei Rad in Polonia

Timotei Rad în Afganistan

Timotei Rad in afganistan

Ushuaia, Argentina, considerat oraşul de la capătul lumii

Timotei Rad la capatul lumii