Un restaurant britanic e acuzat de sexism după ce a oferit fripturi mai mici „pentru doamne”

Un restaurant britanic este acuzat de sexism după ce a inclus în meniu fripturi mai mici prezentate ca fiind „pentru doamne”.

Scandalul a început după ce o bloggeriţă a publicat o imagine a meniului de la Manhattan Bar and Grill, din Liverpool, pe care se putea citi “ladies steaks” (friptură pentru doamne), cum a explicat Vicky M Andrews.

Analistul politic Kent Buse a comentat imediat: „Ne aduce aminte de nefericitul #LadiesMenu (meniu pentru doamne)… ştiţi… cele în care nu este trecut preţul, pentru că bărbatul controlează banii. #EverdaySexism (#sexismuldezicuzi) trebuie să înceteze, clar şi la Manhattan Bar and Grill … Ideea unei fripturi mai mici e bună şi pentru bărbaţii din lume”, a arătat acesta pentru Huffington Post.

Directorul restaurantului britanic, Karl Hassan, a explicat pentru The Telegraph că ideea lor a fost bine primită de clienţi: „Aveam multe plângeri de la tinere şi cliente şi tot primit reproşuri că fripturile noastre sunt prea mari. Aşa că am cerut furnizorilor să ne aducă şi fripturi de dimensiuni mai mici”.

(Sursa foto: Vicky M Andrews Twitter)
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS