Confidenţialitate

Un procuror şi un poliţist din Cazul Caracal, puşi sub acuzare pentru abuz în serviciu

Procurorul din Caracal – cel care a stat până la ora 6 dimineața pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă – a fost pus sub acuzare.

Surse judiciare susțin că el va fi cercetat pentru abuz în serviciu.

Cristian Ovidiu Popescu a ajuns dimineață la sediul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, alături de avocatul său și nu a făcut niciun fel de declarații.

Acesta va fi pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în dosarul privind maniera în care au intervenit autoritățile în cazul Alexandrei Măceșanu.

Aceleași surse judiciare au declarat pentru mediafax că și Violeta Mirea, soţia fostului şef al Poliţiei Caracal, va fi pusă sub învinuire, pentru aceeași infracțiune.

La începutul lunii august, procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care s-a ocupat de cazul Caracal și care nu ar fi permis agenților de poliție să încalce mandatul de percheziție și să descindă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00, a fost suspendat din funcție.

De-asemenea, Violeta Mirea, șefa Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, unde este arondată și comuna Dobrosloveni acolo unde locuiește familia Alexandrei Măceșanu, a fost pusă sub acuzare, marți, pentru abuz în serviciu în dosarul privind intervenția autorităților în cazul Caracal, au declarat surse judiciare.

“Nu avem nimic de declarat”, a declarat avocatul Violetei Mirea, la ieșirea de la sediul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Violeta Mirea, șefa Secţiei de Poliţie Rurală Osica de Sus, care are arondate mai multe localităţi, printre care şi comuna Dobrosloveni, unde locuieşte familia Alexandrei Măceşanu, a fost pusă sub acuzare pentru infracțiunea de abuz în serviciu în dosarul privind intervenția autorităților în cazul Caracal.