Confidenţialitate

Fost primar din Giurgiu, acuzat de DNA că a mers cu familia într-o tabără iar costurile au fost acoperite din fonduri europene pentru elevi

Fostul primar al comunei Vedea din județul Giurgiu, Marian Țaga, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. E acuzat că în 2021, s-a cazat cu familia și prietenii, într-o tabără pentru copii din stațiunea Rânca, iar costurile au fost acoperite din fonduri europene destinate elevilor. Copiii au stat în acea tabără numai 4 zile în loc de 7.

Procurorii DNA spun că în perioada 5-11 iulie 2021, elevii școlii gimnaziale Apostol Arsache din comuna Vedea din Giurgiu urmau să meargă într-o tabără în stațiunea Rânca din Gorj, organizată pe bani europeni nerambursabili.

Copiii au petrecut acolo numai 4 zile în loc de 7. În celelalte 3 zile, în tabără, au venit primarul de la acea vreme al comunei Vedea, Marian Țaga, rudele și prietenii acestuia, iar costurile de cazare și masă au fost suportate din bani europeni destinați elevilor.

În același dosar, au mai fost trimiși în judecată pentru complicitate și fals intelectual directoarea de la acea vreme a școlii, viceprimarul comunei Vedea, un angajat al primăriei și firma care a organizat tabăra.

Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului de peste 53.000 de lei.

Dosarul se va judeca la Tribunalul București.

Citește și: Gorj: Elevii 5 școli și grădinițe vor fi relocați în alte spații, după ce clădirile în care funcționau unitățile de învățământ au fost grav afectate de cutremure