Confidenţialitate

Gorj: Elevii 5 școli și grădinițe vor fi relocați în alte spații, după ce clădirile în care funcționau unitățile de învățământ au fost grav afectate de cutremure

Elevii din 5 unități de învățământ din Gorj vor fi relocați în alte spații decât în cele care învățau până acum. Clădirile au fost grav afectate de cutremurele produse în zonă, existând risc de prăbușire în orice moment.

27 de scoli, grădinițe și licee din Gorj au suferit pagube la cutremure.

Multe dintre ele, trebuie demolate și reconstruite. Pentru cele 5 scoli grav avariate, s-a dispus masura închiderii, iar elevii vor învață în alte clădiri.

De exemplu liceeni din Tismana vor fi duși in școlile gimnaziale din localitate. Sau elevii din Arcani vor face cursuri in spațiile unei Grădinițe.

Autoritățile locale trebuie să le asigure transportul, acolo unde este posibil acest lucru.

Deocamdată, la Gorj, și săptămâna viitoare elevii vor sta departe de clădirile unităților de învățământ și  vor învață online in programul “săptămâna verde”.

De când au început cutremurele în Gorj, copiii au urmat cursuri sau activități, tot online, in cadrul programului „Școala altfel”.

Foto: Shutterstock

Citește și: Autoritățile au probleme în a identifica clădirile cu risc seimic în care funcționează grădinițe și școli. „Apare dintr-o eroare”, spune un primar despre o unitate | AUDIO