Un preot de la o parohie din Bucureşti înjunghiat în spate de un bărbat de 70 de ani

Preotul de la Parohia ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” – Militari 2 a fost înjunghiat de două ori, în faţa altarului, de către bărbatul de aproximativ 70 de ani, care l-ar fi acuzat de pedofilie.

Starea preotului, internat la Spitalul Universitar, este stabilă, însă are câteva plăgi care i-ar putea pune viaţa în pericol.

Surse judiciare au declarat că agresiunea s-a produs în faţa altarului, preotul fiind înjunghiat de două ori cu un cuţit de către bărbat. Agresoul l-ar fi înjurat pe preot şi l-ar fi acuzat de pedofilie.

La audieri, bărbatul nu a recunoscut că l-a agresat verbal pe preot, anchetatorii luând în calcul varianta ca acesta să aibă probleme psihice.

Incidentul de la Parohia ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” – Militari 2 a avut loc în jurul prânzului.

Preotul rănit a fost transportat la Spitalul Univeristar de Urgenţă Bucureşti, iar agresorul a fost dus la Secţia 21 Poliţie, pentru a fi audiat.

Preotul, în vârstă de 59 de ani, este în stare stabilă, însă are câteva leziuni care i-ar putea pune viaţa în pericol, fiind în prezent supus unor investigaţii, au declarat pentru News.ro surse medicale.

„Este un om blajin, care povesteşte că în timpul slujbei a rugat un enoriaş care foşnea o pungă să nu mai facă zgomot, apoi s-a trezit înjunghiat în spate, în zona toracică „, au precizat sursele citate.

Purtătorul de cuvât al Arhiepiscopiei Bucureştilor, preotul Mihai Săsăujan, spune că părintele Stelian Păduraru, cel care a fost înjunghiat în spate, este un preot duhovnic foarte bun şi iubit de credincioşi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS