Confidenţialitate

Un portret uriaş al cosmonautului Iuri Gagarin, realizat în zăpadă, în Rusia – VIDEO

Un portret uriaş al cosmonautului Iuri Gagarin a fost realizat în zăpada aşternută deasupra unui lac îngheţat din regiunea rusă Reazan, pentru a marca împlinirea a 55 de ani de la zborul istoric al primului om care a ajuns pe orbita terestră, informează Reuters.

Pasionaţii de cercetări spaţiale din regiunea Reazan, aflată la sud de Moscova, au folosit zăpada acumulată pe suprafaţa îngheţată a unui lac pentru a aduce un omagiu lui Iuri Gagarin, primul pământean ajuns în spaţiu, cu câteva zile înainte de aniversarea zborului său istoric.

Înregistrarea video a acestui proiect, creat de Aleksei Busarov şi Oleg Buţki, prezintă mai multe persoane care realizează în zăpadă o replică a unui portret celebru al ilustrului cosmonaut rus.

Acel potret, devenit o imagine clasică în ultimele decenii, îl prezintă pe Iuri Gagarin purtând o cască de astronaut. Deasupra chipului său apar literele care compun denumirea fostei Uniuni Sovietice (U.R.S.S.).

Înregistrarea video a fost realizată pe 27 martie, a precizat unul dintre creatorii acestui proiect, Aleksei Busarov. 

Iuri Gagarin avea vârsta de 27 de ani atunci când, pe 12 aprilie 1961, a realizat primul ocol în jurul Terrei, pe orbită, la bordul capsulei spaţiale Vostok 1.

Vehiculul său spaţial a călătorit în jurul Pământului cu o viteză de 27.400 de kilometri pe oră, timp de 108 minute. Gagarin a revenit cu bine pe Terra după acel zbor şi a fost declarat erou naţional de guvernul sovietic.

Sursă: News.ro