Confidenţialitate

Un polițist din Capitală, bolnav de COVID-19, în stare gravă. Sindicatul reclamă amânarea internării | AUDIO

Un polițist depistat luni pozitiv la coronavirus este în stare gravă și intubat, în acest moment, la Institutul Matei Balș, după ce patru zile, pentru el și familia sa, toți membrii depistați pozitiv la coronavirus, nu s-au găsit locuri în spitalele din București. Printre ei se află și un copil de două luni.

Cei patru au fost internați în spital abia ieri, după mediatizarea cazului de către președintele Sindicatului EUROPOL, care, ulterior, a dus la intervenția șefei DSP București în vederea internării celor patru.

Președintele sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica, spune, la Europa FM, că deși polițistul a ajuns să nu mai poată respira și să scuipe sânge încă de miercuri, nu a putut fi internat atunci, în Capitală, deși ambulanța a ajuns cu el la Spitalul Victor Babeș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș spune că gestionarea ocupării locurilor nu ține de spitale și de centrul de coordonare COVID de la nivelul Comitetului pentru Situații de Urgență.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM a încercat să adreseze mai multe întrebări directorului DSP București cu privire la acest caz, însă șefa instituției nu a putut fi contactată.

Președintele sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica, susține că în mai multe localități din țară, sunt polițiști care se plâng că nu pot primi asistență medicală sau sunt trimiși la serviciu, pe teren, înainte să poată afla dacă mai sunt sau nu pozitivi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.