Un politist alb a impuscat mortal un barbat de culoare in statul american Arizona

Noul caz apare în contextul în care în Statele Unite au loc ample proteste, după ce justiția americană a achitat doi polițiști acuzați că au ucis doi afro-americani în condiții similare.

Un polițist alb a ucis un barbat de culoare neînarmat în Arizona. Victima ar fi refuzat să se supună ordinelor polițistului și ar fi încercat să fugă. Acest nou caz apare în contextul în care în Statele Unite au loc ample proteste, după ce justiția americană a achitat doi polițiști acuzați că au ucis doi afro-americani în condiții similare.

Poliția din Phoenix a anunțat că a arestat un bărbat de culoare de 34 de ani, suspectat de vânzare de droguri.

Potrivit raportului, bărbatul ar fi încercat să fugă și nu s-ar fi supus ordinelor polițistului. Între cei doi a avut loc o luptă. În timp ce polițistul încerca să-l aresteze, suspectul a băgat mâna în buzunar, moment în care polițistul l-a impușcat de două ori în piept.

Omul legii a crezut că a simțit patul unui revolver, însă ulterior s-a descoprit că în buzunarul victimei era o cutie de pastile. Incidentul vine în contextul in care America este traumatizată de moartea similară a altor doi bărbați de culoare neînarmați, iar polițiștii nu au fost inculpați pentru crimă. După violențele din Ferguson, manifestațiile au luat amploare și la New York sau Washington.

Protestatarii au purtat pancarte pe care se putea citi: ‘Viața negrilor contează’, ‘Rasismul ucide’ sau ‘Ferguson e peste tot! Totuși cei doi polițiști sunt cercetați în continuare, după ce procurorul general american a deschis două anchete federale pentru a stabili dacă au fost încălcate drepturile civile ale victimelor.