Un pensionar de 106 a doborât un nou record Guinness Book chiar de ziua lui

Un pensionar din Marea Britanie a doborât un record mondial Guinness, relatează Press Association.

Chiar cu ocazia împlinirii vârstei de 106 ani,  Jack Reynolds din Derbyshire, Marea Britanie, a alunecat pe o coardă întinsă cu o lungime de 400 de metri, aflată la o înălţime de 60 de metri.

Curajosul s-a dat cu tiroliana cu scopul unei strângeri de fonduri pentru fundația Stroke Association, dedicată prevenirii atacurilor cerebrale, susţinerii persoanelor care au trecut printr-un astfel de eveniment, dar şi cercetării în acest domeniu.

Reynolds scrie pe pagina sa de facebook : “A devenit un fel de tradiţie ca de ziua mea să mă folosesc de vârsta pe care o am pentru a strânge bani în scopuri caritabile”

Aceasta nu este prima dată când Reynolds a cucerit un record Guinness. Este a treia oară cînd  britanicul devine cea mai vârstnică persoană pentru diverse aventuri.

La 105 ani, el s-a dat într-un montagne russe. Cu un an înainte, când a împlinit 104 ani, s-a tatuat, iar la 102 ani, Reynolds  a luat parte la provocarea “găleţii cu gheaţă” în scopul strângerii de fonduri pentru cercetarea bolii progresive a neuronului motor.

Întrebat dacă aventura cu tiroliana i s-a părut diferită faţă de celelalte experiențe, el a declarat că aceasta a fost “diferită, dar mai bună”.

“A fost o zi foarte frumoasă azi. A fost perfect”, a spus Reynolds.

Conform Press Association, ce îl ajută pe britanic să își mențină vitalitatea este stropul de whisky pe care îl adaugă în fiecare dimineaţă în cana cu ceai.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS