Confidenţialitate

Un pensionar de 106 a doborât un nou record Guinness Book chiar de ziua lui

Un pensionar din Marea Britanie a doborât un record mondial Guinness, relatează Press Association.

Chiar cu ocazia împlinirii vârstei de 106 ani,  Jack Reynolds din Derbyshire, Marea Britanie, a alunecat pe o coardă întinsă cu o lungime de 400 de metri, aflată la o înălţime de 60 de metri.

Curajosul s-a dat cu tiroliana cu scopul unei strângeri de fonduri pentru fundația Stroke Association, dedicată prevenirii atacurilor cerebrale, susţinerii persoanelor care au trecut printr-un astfel de eveniment, dar şi cercetării în acest domeniu.

Reynolds scrie pe pagina sa de facebook : “A devenit un fel de tradiţie ca de ziua mea să mă folosesc de vârsta pe care o am pentru a strânge bani în scopuri caritabile”

Aceasta nu este prima dată când Reynolds a cucerit un record Guinness. Este a treia oară cînd  britanicul devine cea mai vârstnică persoană pentru diverse aventuri.

La 105 ani, el s-a dat într-un montagne russe. Cu un an înainte, când a împlinit 104 ani, s-a tatuat, iar la 102 ani, Reynolds  a luat parte la provocarea “găleţii cu gheaţă” în scopul strângerii de fonduri pentru cercetarea bolii progresive a neuronului motor.

Întrebat dacă aventura cu tiroliana i s-a părut diferită faţă de celelalte experiențe, el a declarat că aceasta a fost “diferită, dar mai bună”.

“A fost o zi foarte frumoasă azi. A fost perfect”, a spus Reynolds.

Conform Press Association, ce îl ajută pe britanic să își mențină vitalitatea este stropul de whisky pe care îl adaugă în fiecare dimineaţă în cana cu ceai.