Un parlamentar sloven a demisionat după ce a fost prins furând un sandviș

Darij Krajcic, în vârstă de 54 de ani, și-a dat demisia din Parlamentul Sloveniei după ce a făcut un ”experiment social”, descris astfel de el în presa locală, pentru a testa atenția angajaților unui magazin din capitala țării. Darij Krajcic susține că a trecut de trei angajați ai magazinului care nu au sesizat că a furat un sandviș, revenind la câteva ore distanță în magazin pentru a-și mărturisi fapta.

Krajcic a fost votat în Parlament în septembrie 2018. Deși gestul său a fost imediat comentat pe un ton ironic de colegi, aceștia s-au distanțat rapid de parlamentar și i-au spus că este de neacceptat și prin urmare i-au cerut demisia.

Slovenia, o țară cu puțin peste două milioane de locuitori, are un Parlament bicameral. Adunarea Națională (Državni zbor), este alcătuită din 90 de scaune, dintre care două sunt rezervate reprezentanților minorității maghiare și celei italiene. Consiliul Național, Državni svet, este alcătuit din 40 de scaune și reprezintă interesele economice, sociale și profesionale de la nivel local. Alegerile parlamentare se țin la fiecare patru ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS