Confidenţialitate

Un parlamentar bulgar a fost implicat într-un caz de vânzare a certificatelor de vaccinare anti-COVID false | AUDIO

Un parlamentar din legislativul de la Sofia a fost implicat într-o schemă care vindea certificate de vaccinare anti-Covid false. Cazul a fost descoperit de jurnaliștii bulgari de investigații. Parlamentarii beneficiază de imunitate față de anchetele penale, însă este așteptat ca procurorul general al Bulgariei să ceară Comisiei Electorale Centrale să îi ridice imunitatea alesului.

Parlamentarul Veliciko Georgiev, membru al Frontului Naționalist pentru Salvarea Bulgariei, a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce explica modul în care funcționează așa numita schemă de „vaccinare la chiuveta” și era convins că nu putea fi prins.

Ziariștii au descoperit că parlamentarul a intermediat emiterea a 3 certificate de vaccinare fără ca beneficiarii lor să se deplaseze la medic. Mai mult, dozele de vaccin anti-Covid menționate pe certificate au fost distruse.

Șeful partidului din care face parte Georgiev a anunțat că va pune în discuție excluderea acestuia, dacă parlamentarul nu va demisiona înainte. Potrivit ministerului de Interne de la Sofia, alte 10 cazuri de „vaccinare la chiuvetă” sunt investigate în prezent.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Valeriu Gheorghiță: România nu atinge rata de imunizare colectivă de 70% până la finalul anului | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.