Confidenţialitate

Un parc de mesteceni a fost deschis la Constanța, în memoria celor trecuți în veșnicie

Un parc de mesteceni a fost deschis la Constanța, în memoria celor trecuți în veșnicie.

„Sădește un copac în memoria cuiva drag și faci o pădure de iubire”, este moto-ul proiectului „Plantați în amintire”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un cod QR care, scanat, duce spre o poveste. Este, spune Melania Medeleanu, povestea omului pe care îl onorezi în acest fel

„Mulțumim mult de tot că ați adoptat acești copăcei, că ați avut răbdare să scrieți povești, pentru că îmi dau seama cât de greu se scrie din durere și că asta poate că v-a zgândărit, dar sper că v-a făcut și bine, un pic”.

Doamna Nora Pârlea a pus în plăcuță povestea tatălui ei

„Am pus și niște amintiri ale colegilor și discipolilor lui. Tatăl meu a fost profesor de limbă franceză și a avut mulți oameni care l-au iubit și l-au respectat”.

Iar Gabriela Similache a adoptat mesteacănul în memoria fiului de 8 ani

„Când am aflat de acest proiect am știut că trebuie să fac ceva și acel copac să crească în amintirea lui”.

Mestecenii, băncile din parc, sistemul de irigații și alte dotări sunt de la asociația „Zi de Bine”. Primăriei  Constanța ii revine acum sarcina administrării parcului

„Trebuie să îl îngrijească, trebuie să îi asigure apa. Copacii aceștia sunt puși tocmai pentru  a trăi și a respecta amintirea celor care s-au dus”, a dat asigurări viceprimarul Ionuț Rusu.

După Lugoj, Oradea, București, Constanța asociația „Zi de Bine” va deschide noi parcuri de mesteceni la Brașov, Târgu Mureș, Timișoara și încă unul în Capitală.

Sursa foto: Ovidiu Oprea