Confidenţialitate

Un pădurar din Bacău a ajutat la furtul și tăierea unor arbori | AUDIO

Un pădurar din județul Bacău s-a dovedit a fi lup pus paznic la oi, pentru că în loc să aibă grijă de pădure, a închis ochii și chiar a ajutat la furtul și tăierile de arbori.

Polițiștii au finalizat o anchetă dificilă, care vizează fapte de-acum 4 ani. Dosarul a fost trimis la Parchet, iar poliția cere ca bărbatul anchetat să fie trimis în judecată.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 59 de ani, angajat al Ocolului Silvic Sascut, a întocmit în fals mai multe avize de însoțire a materialului lemnos. Se întîmpla în vara lui 2017, iar actele erau pe numele unei femei. Polițiștii au stabilit că o parte dintre arborii care figurau că sunt transportați cu camioanele nici nu fuseseră tăiați sau că destinatarul acestora era altcineva.

Tot pădurarul a făcut avize de însoțire pentru copacii aflați în proprietatea unei persoane care habar nu avea că arborii săi sunt tăiați și nici nu a primit vreo bucată de lemn. Mai mult, polițiștii au descoperit și o serie de documente falsificate grosolan. Practic, pădurarul făcea în acte modificări peste ceea ce era deja scris.

A existat inclusiv un furt de arbori de care pădurarul a știut și nu a zis nimic, astfel că hoții au scăpat nepedepsiți. Dosarul, care este complex, a fost trimis la Parchet, iar polițiștii cer trimiterea în judecată a pădurarului, acuzat de fals intelectual în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi omisiunea sesizării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader