Un oraş din România a intrat în topul oraşelor cu cele mai frumoase pieţe de Crăciun

Publicaţia spaniolă El Mundo a realizat un clasament cu cele mai frumoase pieţe de Crăciun din oraşe, iar o localitate din România a prins în loc în acest clasament, veste bună dezvăluită de Vlad şi George în emisiunea Deşteptarea de joi.

Publicaţia spaniolă El Mundo laudă pieţele tradiţionale de Crăciun din Dresda (Germania), Londra (Marea Britanie), Osaka (Japonia), Darwin (Australia), Dubai (Emiratele Arabe Unite) şi Nuremberg (Germania), dar şi una din România.

‘Sibiul este un oraş din România locuit, mult timp, de o populaţie majoritar germanică. Principala atracţie turistică este centrul vechi al oraşului, cu cele trei pieţe interconectate şi clădiri ce îmbină perfect trei stiluri arhitectonice diferite: romantic, baroc şi renascentist. La târgul de Crăciun din Sibiu vin meşteri populari din toată ţara pentru a-şi vinde alimentele şi produsele tradiţionale. Iar cei mici se pot distra plimbându-se cu un trenuleţ sau patinând pe gheaţă’, scriu cei de la El Mundo.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural iniţiat de Fundaţia Austria Pro România şi Biroul Ataşatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Târgul de Crăciun din Sibiu are loc în Piaţa Mare din oraş, în perioada 22 noiembrie – 26 decembrie.