Un ONG și-a propus să renoveze și să doteze 14 școli din mediul rural

În condițiile în care 82% dintre școlile din România au nevoie urgentă de reparaţii, Asociaţia BookLand și-a propus, cu ajutorul a 70 de companii private, să renoveze și doteze 14 şcoli în mediul rural anul acesta, 10 fiind finalizate deja.

Fără să dispună de vreo linie de finanțare, doar coalizând cu 70 companii, BookLand a mai inaugurat luna trecută încă trei şcoli, pe lângă cele șapte finalizate în vară: o şcoală în satul Sadina, județul Giurgiu, o şcoală în comuna Gura Căliţei, județul Vrancea și alta în comuna Livezile, județul Mehedinți.

“A fost o mare provocare pentru noi ca pe durata acestui an pandemic să renovăm atâtea şcoli. Ne-a fost mult mai greu să facem rost de banii necesari în special pentru serviciile de manoperă.

Dacă Turbomecanica nu și-ar fi asumat acoperirea integrală a acestui tip de cheltuieli pentru ultimele 3 şcoli, nu cred că am fi reușit să finalizam 14 instituții de învățământ anul acesta.

Acum avem alături aproape 70 producători/importatori care ne-au pus toate materialele/echipamentele la dispoziție. Să vă mai spunem că anul viitor visăm la 20 şcoli renovate? Însă avem nevoie de tot ajutorul!

Covid și-a lăsat grav amprenta în performanţele comerciale ale companiilor pe care ne bazam până acum, astfel că donațiile acestora s-au redus sau amânat pentru vremuri mai bune… De aceea, venim în întâmpinarea tuturor românilor și îi rugăm să ne ofere sprijinul cu o donație recurentă de 2 euro.

Într-un an, de exemplu, un părinte poate cumpăra o băncuţă școlară pentru un copil din mediul rural. În aceste vremuri care ne dezbină, este momentul să ne pese cu adevărat de copiii acestei ţări și să investim în viitor.

Căci un copil educat are mult mai multe șanse să facă alegerile potrivite, să fie fericit și să realizeze ceea ce, poate, generația noastră nu a reușit…”, a spus Mihaela Ianole, Coordonator Renovare Şcoli Asociaţia BookLand.

Toți cei care doresc să se implice în renovarea școlilor din mediul rural pot redirecționa impozitul pe profit sau venit, pot completa formularul 230 / declarația unică sau pot trimite prin sms cu textul CONSTRUIM la 8845, donând astfel 2 euro lunar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS