Un ONG din Vrancea, salvatorul animalelor sălbatice

Patru berze care au ratat zborul către țările calde și nu au plecat alături de suratele lor își petrec iarna pe meleaguri vrâncene.

Păsările sunt găzduite de Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice din Petrești, unde nu sunt doar hrănite și îngrijite, ci și tratate. Până la primăvară ele vor fi complet refăcute.

La fel și celelalte animale sălbatice care sunt în grija voluntarilor Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice Focșani.

Costică, Adam, Floarea și Marița sunt 4 berze care nu au putut pleca în ţările calde alături de suratele lor. Toate s-au electrocutat în toamnă pe linii de înaltă tensiune. Au fost găsite pe câmp, în zone diferite, și au fost duse la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice din Petrești. Specialiștii de la centru au grijă de ele, le tratează, iar la primăvară vor fi eliberate.

Tot atunci se va reîntoarce în sălbăticie, în pădurile din Lunca Siretului, și Gina, o căprioară care la rândul ei trăiește în această perioadă în centrul de la Petrești. Urși, râși, vidre, bufnițe, berze, căprioare și țestoase, aflate în dificultate, ajung periodic din toată țara în grija specialiștilor Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice Focșani. Sunt vindecate și apoi redate naturii.

Dar așa cum  natura are nevoie de ajutorul oamenilor, și asociația are nevoie de oameni ca să vindece animalele bolnave. Persoanele fizice pot redirecționa 2 la sută din impozitul pe venit către ACDB Focșani, iar agenții economicii pot dona pentru salvarea animalelor sălbatice 20 la sută din impozitul pe profit.

Berzele Costică, Adam, Floarea și Marița vor fi cu siguranță fericite.

Toate informațiile le găsiți pe siteul acdb.ro.

De asemenea, pe site-ul europafm.ro puteți găsi un amplu reportaj despre Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice-ACDB, difuzat în cadrul emisiunii „Lumea Europa FM”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS