Un nou val de violente in Ucraina intre manifestanti si fortele de ordine

În centrul Kievului, protestatarii au tras mai multe focuri de armă, iar alții au ocupat partidul Regiunilor al președintelui Viktor Ianukovici.

Ministerul de Interne a făcut un apel la cetățeni să înceteze violențele și să nu cedeze la provocări.

Unul dintre protestari a fost surprins în timp ce trăgea în centrul Kievului cu o armă în direcția polițiștilor, afirmă ministerul ucrainean de Interne, pe fondul reizbucnirii confruntărilor.

Tot astăzi, 300 de manifestanți au preluat temporar controlul sediului Partidului Regiunilor. Aceștia au distrus ușa clădirii și au aruncat în interior cocktailuri Molotov și bucăți de pavaj. Mai mult, ei au incendiat și o mașină. Câțiva membri ai partidului au reușit să fugă cu două mașini, după ce persoane cu cagule pe cap au încercat să spargă geamurile cu bâte.

Alți reprezentanți ai partidului lui Ianukovici au fost opriți de protestatari la ieșire din clădire. Le-au fost confiscate mapele cu documente și insultați.

Confruntări au loc și în zona parlamentului, care se reunise pentru a discuta despre un proiect menit să reducă prerogativele președintelui, în favoarea legislativului. Situația de astăzi vine după ce ieri a intrat în vigoare legea amnistiei, în urma căreia 250 de protestatatari reținuți au fost eliberați.