Incendiile din Australia au distrus o suprafață de mărimea Coreei de Sud. Un nou val de căldură s-a abătut asupra țării

Autoritățile se tem că situația se va înrăutăți – incendiile de vegetație care fac ravagii în sudul și estul țării vor fi alimentate de vântul puternic. Autoritățile au emis noi alerte de evacuare pentru sute de mii de oameni.

Între timp, bilanțul deceselor crește: 27 de oameni au murit, dintre care patru pompieri. Totodată, se estimează că un miliard de animale au pierit în flăcări. Medicii veterinari încearcă să salveze animalele care au reușit să scape.

Incendiile au distrus peste 10,3 milioane de hectare, o suprafaţă de mărimea Coreei de Sud.

Mii de pompieri sunt gata să intervină, după ce meteorologii au anunțat din nou temperaturi de peste 40 de grade Celsius, în statele Victoria şi New South Wales. Vântul va sufla din nou cu putere în sud, agravând situaţia.

În Statul New South Wales sunt peste 130 de incendii active, dintre care aproape 50 sunt scăpate de sub control, spun autoritățile.

În statul vecin, Victoria, au fost emise ordine de evacuare pentru zonele aflate la frontiera cu New South Wales – 250 de mii de oameni au fost sfătuiți să plece din calea flăcărilor.

Situaţia era deosebit de gravă şi pe Insula Cangurilor, din statul Australia de Sud, a cărei principală localitate a rămas izolată din cauza flăcărilor.

Catastrofa acutală este, de asemenea, ecologică. Un miliard de animale au murit până acum.

De asemenea, specialiștii spun că în atmosferă au ajuns aproape 400 de megatone de dioxid de carbon.

Fumul a traversat Pacificul, ajungând până în oraşe din America de Sud şi ar putea ajunge în Antarctica.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS