Confidenţialitate

Un nou scandal uriaș legat de dopaj ar putea izbucni în sportul mondial

Un grup de hackeri, probabil din Rusia, anunță că a spart baza de date a Agenției Mondiale Antidoping, în care ar fi descoperit că mai multor sportivi americani li s-a permis să concureze dopați la Jocurile Olimpice de la Rio.

Știrea a apărut în “Gazzetta dello Sport”, iar hackeri susțin că americanii medaliați cu aur au fost testați pozitiv chiar și în timpul marii competiții din Brazilia, dar le-au fost eliberate certificate conform cărora luau medicamente în scop terapeutic.

Au fost publicate fișele Serenei Williams și ale gimnastei Simone Biles, în care acestora li s-a permis să folosească produse din familia amfetaminelor. Fosta lidera a tenisului mondial s-ar fi tratat cu 4 substanțe: oxicodonă, hidromorfonă, prednison și metilprednisolonă în anii 2010, 2014 și 2015, perioadă în care a câștigat 6 Grand Slam-uri.

Amintim, Agenția Mondială Antidoping a suspendat aproximativ 100 de sportivi ruși înaintea Jocurilor Olimpice, învinuiți că ar fi utilizat produse interzise. Forul nu a comentat deocamdată informațiile, însă a anunțat că a fost victima unui atac cibernetic la 13 august, în timpul Olimpiadei.

Delegația americană a fost cea mai medaliată la Rio – cu 121 de medalii, dintre care 46 de aur, 37 de argint și 38 de bronz.